Sangskriver, sanger og korleder

 

Jeg er altid blevet fortalt, at jeg kunne synge, før jeg kunne tale, da jeg var en lille pige. Selvom jeg helt sikkert har fået gjort op for det senere hen, kan musik stadig noget ganske særligt for mig. Det er en anden måde jeg kan udtrykke mig selv, mine tanker og mine følelser på. For mig har især sang været et fantastisk redskab til at udtrykke følelser.

Hvor ord fejler, taler musikken.
— H.C Andersen

Jeg blev født i København i 1989 og voksede sidenhen op i en lille by nær Horsens sammen med min storebror og mine forældre. Min familie består ikke af musikere eller musiklærere, men der var en generel interesse i at høre og opleve musik.

I folkeskolen var musik mit yndlingsfag. Jeg begyndte at spille klaver og klarinet, og spillede med i skolens harmoniorkester i rigtig mange år. Da jeg var omkring 13, skrev jeg min første sang med rigtig form, melodier, akkorder og tekst. Efter folkeskoen tog jeg på en kreativ efterskole, hvor jeg skrev rigtig mange sange og spillede sammen med andre.  Temaet for sangene var næsten altid kærlighed. I gymnasiet valgte jeg musik på højniveau og blev hurtigt meget betaget af musikteorien, som jeg hidtil ikke havde stiftet meget bekendtskab med. Musikteori var en helt ny verden for mig, et fantastisk univers af regler og analyser. Jeg besluttede mig derfor for at læse videre på universitetet, hvor musikvidenskab kunne give mig en større indsigt i og forståelse af musikteorien, men inden da tog jeg på højskole, hvor jeg også valgte musik, som hovedfag. Her havde jeg både sammenspil, teori og historie, sang i kor og skrev sange.

Efter højskolen flyttede jeg til Aarhus og startede på universitetet. På Musikvidenskab havde jeg også korledelse, og jeg begyndte virkelig at mærke en større og større interesse i de fag, som på en eller anden måde havde at gøre med dette fx sangpædagogik, sanghistorie og solosangsundervisning. I korledelse fandt jeg det enormt naturligt at være korleder, at stille mig op foran de andre og indstudere, finpudse satser og dirigere det hele. Der gik ikke lang tid, før jeg fik et kor i aftenskolen og jeg underviste sideløbende teenagere i musik på Gøglerskolen. Her oplevede jeg glæden ved at undervise og blev overbevist om, at jeg skulle læse et fag mere på universitetet, så jeg kunne blive gymnasielærer.

 Efter at have læst Nordisk Sprog og Litteratur i halvandet år, tog jeg på en musikvidenskabelig konference i Belgien, hvor jeg blev mindet om, hvor fascinerende, jeg synes, musik er. Jeg var næsten færdig med mit sidefag og begyndte at kigge efter andre mere praktiske kandidater, end den universitetet kunne tilbyde mig. Jeg kiggede egentlig mest mod København, men faldt så over kandidatuddannelsen i Rytmisk Vokal Musik på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, som jeg ansøgte om at blive optaget på. I løbet af optagelsesprøveforberedelserne blev jeg virkelig opmærksom på, hvor gerne jeg ville læse denne kandidat, og jeg blev stjernelykkelig, da jeg blev optaget.

Mens jeg færdiggjorde mit sidefag og ventede på, at jeg skulle starte i Aalborg, blev jeg tilbudt et job som gymnasielærer på et gymnasium i Aarhus. Her underviste jeg i musik sideløbende med studierne i halvandet år og havde en fantastisk oplevelse. Jeg sætter stor pris på at undervise og på de ting, der kan følge med som fx engagerede og søde kolleger, dedikerede elever, eksamener og så videre.

I august 2015 startede jeg så på musikkonservatoriet og færdiggjorde først en kandidat og er sidenhen startet på solistuddannelsen. Min tid her har uden tvivl ændret mit liv. Jeg føler på mange måder, at jeg er kommet hjem. Jeg har udviklet mine pædagogiske færdigheder og fået så utrolig mange gode oplevelser, erfaringer og faglig ballast, at jeg kan mærke, hvordan min opfattelse af mig selv er gået fra at være musiker på hobbyplan til nu at være det professionelt.

Velkommen til min side - jeg håber, du finder det, du skal bruge!

 
 
annadyrvig
 

Uddannelse

Kandidat i Rytmisk Vokalmusik fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg (sommer 2017)

http://musikkons.dk

Bachelor i Musikvidenskab med sidefag i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet (2015)

http://bachelor.au.dk/musik/

Musik mm. på Testrup Højskole

http://testrup.dk